DLL Nedir? Ne işe yarar?

Dll Nedir

Dll” bir dosya uzantısıdır. Bu uzantı, Dynamic Link Library (Dinamik Bağlantı Kütüphanesi) kelimelerinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltmadır.

Dll Dosyaları Ne İşe Yarıyor?

Windows tabanlı sisteminizdeki programların sorunsuz bir şekilde çalışabilmek için ihtiyaç duyduğu öncelikli dosyalar, “yürütülür dosya” veya “program dosyası” denilen dosyalardır. Yürütülür dosyalar, “.exe” uzantılı dosyalardır.

Örneğin; iexplore.exe dosyası, Internet Explorer tarayıcısını başlatmanızı sağlayan yürütülebilir dosyadır.

Dll dosyaları ise Windows işletim sistemine ait programlar için birer fonksiyon kütüphanesidir. Programlar bu kütüphaneleri gerektiğinde kullanarak programlandıkları işleri yerine getirirler. Eğer kullandığınız programların ihtiyaç duyduğu dll dosyaları (dinamik bağlantı kütüphaneleri) eksikse ya da hasarlıysa “Dll dosyası bulunamadı“, “Dll dosyası hasarlı ya da eksik” gibi hatalar ile karşılaşırsınız.

Biz de sitemizde barındırdığımız binlerce dll dosyası ile karşılaştığınız bu dll hatalarının çözümünü sağlamayı amaçlıyoruz. Üstelik sadece dosyaları indirmenizi sağlamakla kalmıyoruz, indirdiğiniz dll dosyalarını nasıl kuracağınız ve dll hatalarından nasıl kurtulacağınızı da her dll dosyası için özel olarak oluşturduğumuz resimli rehberlerimizle anlatıyoruz.

Eğer siz de dll hataları ile karşılaşıyorsanız sitemizin üst bölümdenki arama formunu kullanarak ihtiyacınız olan dll dosyasını bulabilir, “İndir” butonuna tıklayarak dosyayı indirebilir ve aynı sayfadaki çözüm rehberinde anlatılan yöntemleri uygulayarak karşılaştığınız hatayı çözebilirsiniz.

DLLDOWNLOADER.COM olarak sorunsuz ve hatasız günler dileriz 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.